Over ons

El Qatarijne

About us

EAST MEETS WEST

Welkom bij restaurant EL QATARIJNE. Een restaurant waar culinaire traditie en innovatie op mediterrane wijze samensmelten.

Zodra u binnentreedt, ervaart u de mediterrane gastvrijheid en onze vreugde dat wij u mogen ontvangen als gast. U voelt de invloed van warme tinten zoals boomschors en walnoothout. De warmte die we uiteindelijk willen bieden met onze kookkunst, gastvrijheid en service met de inspiratie uit het Oosten gepresenteerd in het Westen.

Bovendien heeft EL QATARIJNE een open keuken, zodat u en uw gasten mee kunnen genieten terwijl de Chefs hun kunsten vertonen.

 

ayt3

_MG_2733a3

Utrecht

We are located in

Utrecht

Restaurant EL QATARIJNE bevindt zich aan de monumentale Mariaplaats in het aloude centrum van Utrecht.

De Utrechtse binnenstad kan worden omschreven als een plek waar de middeleeuwen u tegemoet treden met zijn compacte en nostalgische stadsdelen, eeuwenoude panden en privé binnenterreinen.

Perfect gelegen ten opzichte van Hoog Catharijne (300 meter) biedt onze locatie meerdere mogelijkheden om voor of na uw verblijf in ons restaurant te genieten van de omgeving.

  • Rondleidingen te voet, per fiets of per kano langs de historische grachten.
  • Bezichtiging van de Domtoren en historische binnenstad.
  • Bezichtiging van de werfkelders aan de Oude Gracht anno 1150.
  • Voor al deze evenementen behoort een stadsgids tot de mogelijkheden.

Wij voelen ons dan ook zeer vereerd u te mogen verwelkomen in een stad alwaar historische verbonden en overeenkomsten zijn ondertekend. Een stad die het kloppend hart van Nederland is geworden dankzij het unieke knooppunt dat de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht heeft ontwikkeld.

 

 

 

 

Boek

Begin november verschijnt

DE AYTEMS VAN INSPIRATIE

Begin november verschijnt DE AYTEMS VAN INSPIRATIE: een zinnenprikkelend boek over de Utrechtse chef-kok Ayt Erdogan (El Qatarijne aan de Mariaplaats). 

Zijn keuken laat zich omschrijven als een spannende cross-over tussen Oost en West met een glansrol voor de Ottomaans-Mesopotamische keuken en een subtiel gebruik van oosterse ingrediënten. Chef Erdogan kent zijn (Franse) klassiekers, maar kiest bewust voor een eigentijdse benadering waarbij smaak een geheel eigen dynamiek krijgt. In het boek komt de chef uitgebreid aan het woord over zijn inspiratiebronnen, de zoektocht naar zijn culinaire identiteit en zijn toekomstplannen. Maar centraal staan zijn creaties: met 40 gloedvolle gerechten geeft Erdogan zijn signatuur af in de hoop de lezer blijvend te inspireren. Aan het boek werken bekenden uit de culinaire wereld mee, onder wie Jan de Wit (Le Restaurant), Alain Caron (Café Caron), Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu) en Jerry Overeem (Bronckhorst).
Daarnaast bevat DE AYTEMS VAN INSPIRATIE ontroerende familieportretten en er is veel ruimte voor Ayt Erdogans `hometown´ Utrecht met prachtige sfeerbeelden en prikkelende bijdragen over de eetcultuur van de Domstad – en als pendant de andere belangrijke stad in zijn leven: Istanbul.

Een boek over een Utrechtse chef mag gerust een unicum genoemd worden, maar het is tijd dat de stad zijn culinaire hoogvliegers omarmt én prijsgeeft zodat een breder publiek kan kennismaken met deze bevlogen chef. Ayt Erdogan is er klaar voor: “De mooiste ontmoetingen voor mij, zijn ontmoetingen die culinair gedurfd zijn.”

DE AYTEMS VAN INSPIRATIE is luxe uitgevoerd en wordt uitgegeven bij Uitgeverij Komma, die eerder ook PUURST van Jonnie Boer uitgaf en Rijks, Masters of the Golden Age van Marcel Wanders. Voor de sublieme fotografie tekent Vicky Keulen (PhotograVics) en de teksten zijn van Annelies Hess-Bosch.

Bestel Nu

 

titel boek aytems cover foto